wandelen zonder trekken

Is jouw ene arm ook langer dan je andere arm van al dat getrek aan de lijn

Het is enorm vervelend wanneer je hond meer aandacht voor zijn omgeving lijkt te hebben dan voor jou! Elke dag… met iedere eerste stap die je buiten de deur zet is jouw hond bezig de omgeving te scannen en jou vooruit te trekken. Eigenlijk ga je liever niet meer wandelen want je voelt de mensen naar jullie kijken. Het is vermoeiend en enorm frustrerend. De wandelingen zijn niet leuk meer en je gaat steeds meer tegen de wandelingen opzien, ze worden korter en je gaat steeds minder vaak naar buiten. En het lijkt wel alsof je hond nog meer gaat trekken omdat hij zijn energie niet kwijt kan. Er ontstaat een neergaande spiraal.

Je hond schijnt niet te begrijpen dat hij aan een slappe lijn juist lekkerder wandelt. De eigenaar is ten einde raad en heeft alles al geprobeerd maar niets helpt.

Wil jij ervaren hoe het is om met een ontspannen hond aan de lijn te wandelen? Dan is deze cursus voor jou!

Groepsles Wandelen zonder trekken 

 

Met deze cursus ga ik jou op weg helpen. Want er IS een weg! Niet alleen leer je verschillende methodes hoe je jouw hond netjes aan de lijn kunt laten lopen, maar ik geef je ook inzicht waarom jouw hond zo trekt aan de lijn en ik geef antwoord op de volgende vragen:

 • Waarom alle eerdere manieren tot nu toe niet het gewenste resultaat hebben gehad
 • Hoe jouw hond leert en hoe jij daar als eigenaar het beste op in kunt spelen
 • Wat jouw hond van jou mag verwachten zodat hij kan laten zien wat hij allemaal kan
 • Hoe jij jouw hond kunt motiveren om netjes aan de lijn te blijven wandelen

Wil jij deze manier ervaren, dan ben jij de aangewezen persoon om samen met jouw hond mee te doen

 

Details van de cursus:

 • 6 lessen van elk 50 minuten
 • Een duurzame oplossing voor jouw probleem
 • Je eigen online leeromgeving Wandelen zonder trekken
 • Onder begeleiding van een gediplomeerd kynologisch instructeur
 • Direct contact met mede-cursisten via een whatsapp-groep
 • Volop aandacht omdat de groep uit maximaal 6 deelnemers bestaat
 • Leeftijd deelnemer: vanaf 17 jaar
 • Leeftijd hond: iedere leeftijd is welkom 
 • Het gebruik van slip- en prikbanden is uitgesloten
 

Behalve dat het vervelend is, kan een trekkende hond blessures geven, bij de baas én bij de hond. Zo kan het bij de hond leiden tot luchtpijp en schildklier beschadigingen, slokdarm beklemmingen en stembandenverlamming. volgens gerespecteerd dierenarts en schildklierexpert Dr. Jean Dodds.

Maar naast deze genoemde gezondheidsrisico’s is er zeker ook een verhoogde kans op gedragsproblemen! Trekken aan de lijn kan tot gevolg hebben dat de hond gaat uitvallen naar andere honden, fietsers en zelfs voorbijgangers. Andere honden kunnen ook negatief reageren op een trekkende hond, die ziet er in hun ogen bedreigend uit, helemaal als hij ook nog een hijgend en gorgelend geluid maakt doordat zijn keel wordt dicht geknepen.

 

Voor wie?

Deze minicursus is alleen geschikt voor die eigenaren die de energie, tijd en aandacht hebben om iedere dag even te trainen. Je krijgt geen afstandsbediening, ik bied je geen quick-fix of een tijdelijk lapmiddeltje. We gaan de oorzaak van het probleem onderzoeken want alleen dan is er een grotere kans op succes. Voorbeeld: Als je hond te weinig beweging krijgt kan je trainen zoveel je wil maar dat levert niets op. Iedere dag zou je hond minimaal een half uurtje vrij moeten kunnen rennen. Honden die niet los gelaten kunnen worden zoeken we een alternatief, een omheind terrein, lange lijn of naast de fiets lopen. Of misschien is de relatie tussen eigenaar en hond verstoord en is het verbeteren van de onderlinge relatie erg belangrijk. Of is er in het verleden een trauma ontstaan, heeft hij tot nog toe altijd succes gehad met het trekken aan de lijn omdat je er niet bewust mee bezig was. Daarnaast moeten honden ook nog eens mentaal aan het werk worden gezet, bijvoorbeeld door middel van neuswerk!

woman, girl, person-4585195.jpg

Wandelen zonder trekken.

6 groepslessen van 50 minuten € 110,00 (incl. BTW)

Beperkte plaatsen beschikbaar!

Selecteer hieronder de door jou gewenste startdatum (de lessen zijn wekelijks op de geselecteerde dag en tijd):

Heb je een hond die uitvalt naar mensen of andere honden? Of agressief gedrag vertoont naar mensen of andere honden? Dan is deze cursus niet geschikt. Jullie zijn beter geholpen met persoonlijke begeleiding! Ga direct naar ons aanvraagformulier, of ga naar onze support om te kijken hoe we jou kunnen helpen.