puppy parcours

minitraining (3x) VANAF DE LEEFTIJD VAN 8 tot 14 weken

< mini cursus (3x)

Het puppy parcours is bedoelt voor puppy's vanaf 8 weken t/m 14 weken oud. Bij aanvang van de eerste les mag je pup dus niet ouder dan 12 weken zijn. Je helpt je puppy in de belangrijkste periode van zijn ontwikkeling wennen aan externe prikkels.

Voor wie?

Voor puppy’s van 8 tot 14 weken oud. Puppy’s moeten nog veel leren, maar… jij als eigenaar wellicht ook! Want hoe ontwikkelt jouw pup zich en wat mag je al van hem verwachten.  Bij aanvang van jullie 1e les mag je puppy niet ouder zijn dan 12 weken. Als je hond bij inschrijving ouder is als 12 weken mag hij ook naar de Puppy Cursus.

Waarom al beginnen met het puppy parcours op de leeftijd van 8 weken?
Als een pup bij jullie in huis komt is hij ongeveer 8 weken oud. De socialisatiefase is dan nog niet afgelopen. Hij zit dan in de meest belangrijke periode van zijn leven. Alles draait om het leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat zijn de bedreigingen en wat hoort bij het gewone leven? Dit is een belangrijke fase in zijn verdere ontwikkeling. We gaan dieper in op wat je pup jou allemaal vertelt en we leren je spanning en stress bij je pup te herkennen. Het is voor een goede socialisatie nodig om je pup in deze periode zoveel mogelijk te laten wennen aan allerlei prikkels uit zijn nieuwe omgeving zoals: stofzuigers, andere dieren, kinderen, verschillende soorten mensen, vreemde en/of bewegende ondergronden, auto’s, brommers enz.  Je krijgt informatie mee om vanaf het begin te werken aan zelfbeheersing en rust. Je leert hoe je je hond kunt helpen of… juist niet. 

Verder is het belangrijk dat je pup op deze leeftijd veel positieve ervaringen opdoet, alles op zijn eigen tempo. Hoe meer positieve ervaringen jullie puppy opdoet, hoe meer hij gewend is aan allerlei prikkels en des te minder stress dit zal opleveren in de toekomst. De ervaringen die je pup opdoet in deze periode zijn vaak onomkeerbaar, de goede ervaringen maar ook de slechte ervaringen. In deze periode dient je pup veel goede ervaringen op te doen om uit te groeien tot een stabiele hond. Op de hondenschool krijg je de juiste begeleiding die jullie SAMEN nodig hebben.

Opvoeding: Socialisatie en Habituatie

Een goede en positieve opvoeding van jullie puppy is een investering voor de toekomst. Een onderdeel wat vrijwel niemand kent maar wel verwant is aan socialisatie is habituatie. Hierbij ligt de aandacht op niet levende objecten, bijvoorbeeld een bruggetje in het bos of… levende objecten op grote afstand. Maar ook het lopen door bewoonde en onbewoonde gebieden, langs weilanden en een wandeling door het bos is belangrijk om daar zo snel mogelijk mee te beginnen. 

In deze  lessen leer je alles wat je zou moeten weten om je pup de eerste weken goed te kunnen begeleiden. Ik behandel de wetenschap, ok… klein stukje 😉 en we verdiepen ons in het leervermogen van een pup, maar ook hoe we dat leervermogen kunnen toepassen. Deze kennis en vaardigheden gaan we vervolgens in de praktijk brengen. Mijn doel is dat iedereen die deze cursus volgt alles weet over de opvoeding van je pup, dat je zelfverzekerd bent in hoe te handelen in sommige situaties, maar bovenal dat je zeker weet dat jouw pup de beste start heeft gekregen.   

De meeste informatie lees je dus in de online omgeving. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets vergeet! Je hebt vanaf de eerste lesdag nog 1 jaar toegang tot jouw online leeromgeving.

Wanneer en hoe?

Door inschrijving vooraf. Kies je dag en de 3 opeenvolgende wekelijkse lessen (+- 45 minuten). Het is iedere week mogelijk om in te stromen met je pup, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen. 

 • Maandagen van 11.00 – 11.45
 • Woensdagen van 11.00 – 11.45
 • Vrijdagen 11.15 – 12.00

Tijdens deze drie lessen trainen we in kleine groepjes van maximaal 4 puppy’s waarbij ik veel persoonlijke aandacht en begeleiding geef. Spelenderwijs maken de puppy’s kennis met elkaar en ontdekken ze andere materialen, mensen, geluiden en geuren. Gewoon lekker samen met je pup bezig zijn, ieder op zijn eigen tempo en er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Welke oefeningen?

Het zijn niet meteen de basis gehoorzaamheids oefeningen die we leren in deze cursus maar juist de opvoedings oefeningen. Het parcours biedt uitdagingen voor de puppy zijn fysieke en mentale groei. We gaan voor het ontwikkelen van een beter lichaamsbesef, balans, coördinatie en zelfbeheersing. Door dit op de juiste manier te begeleiden werk je aan zijn zelfvertrouwen en het vertrouwen van je pup in jou als eigenaar. Jullie gaan samen de uitdaging aan en hierdoor bouwen jullie een sterke en unieke band samen op. Je leert de lichaamstaal van je pup goed lezen. Hierdoor herken je de situaties die wellicht spannend zouden kunnen zijn in het dagelijkse leven en weet je hoe je hem kan helpen.

Tijdens de cursus krijg je antwoord op onder andere de volgende vragen:

 • Hoe kan ik anticiperen op het gedrag van mijn pup?
 • Hoe kan ik mijn puppy leren lezen en begrijpen?    
 • Socialisatie wat is dat eigenlijk en hoe laat ik hem uitgroeien tot een evenwichtige, sociale, vrolijke huishond? 
 • Hoe begeleid ik mijn puppy in de eerste weken bij mij thuis. 
 • Wat laat mijn pup aan mij zien met zijn houding, signalen en gedrag?  
 • Hoe kan ik stress signalen herkennen 
 • Hoe leer ik mijn pup omgaan met aanrakingen zoals aaien, betasten, optillen, verzorging, gebit tonen 
 • Hoe bewaar ik de harmonie binnen ons gezin met onze andere hond(en) 
 • Wat is spel en hoe ziet dat eruit? 
 • Welke vaardigheden zijn cruciaal voor mijn pup om in de eerste periode te leren? 
 • Hoe leer ik mijn pup omgaan met andere mensen?  
 • Hoe kan ik ongewenst gedrag begrenzen?
 • Hoe leert een pup en hoe kan je gedrag beïnvloeden of veranderen? 
 • Socialisatie, wat is het precies en hoe doe ik dat? 

Wat houdt de online cursus in?

De online cursus is een naslagwerk bij het Puppy Parcours. Alle vragen en antwoorden lees je hier nog eens rustig na. Na de aanmelding krijg je direct toegang tot de cursus (met 1 jaar lang gratis toegang). De inhoud van de cursus bestaat uit informatie in de vorm van foto’s, tekeningen en video’s. Ook zijn er documenten om te downloaden. Alle informatie blijft de hele cursus beschikbaar (ook updates), je kunt dus ook alles teruglezen en terugkijken. Je volgt deze cursus in je eigen online leeromgeving. Voor het onderlinge contact maken we gebruik van een besloten Facebook-groep. 

 • Zeer complete cursus, bestaande uit meer dan 50 lessen, voorzien van foto’s, video’s en downloads.
 • Iedere cursus heeft een eigen inhoud 
 • Vele modules, over de trainingsmethode, voorbereiding, hondentaal, opvoeding & training en het aanleren van commando’s (cue’s). 

Welke cursus kan ik na het Puppy Parcours volgen?

Na het volgen van het Puppy Parcours heb je al heel wat vertrouwen van je puppy gewonnen. Maar daarna stopt het niet! Op basis van deze band zijn jullie klaar voor de basis gehoorzaamheids oefeningen in de Puppy Cursus. Schrijf je jouw pup naast het Puppy Parcours ook direct in voor de Puppy Cursus dan ben je verzekerd van deelname aan de eerstvolgende Puppy Cursus

Klik hiervoor op Puppy Compleet en ontvang direct jouw korting!