puppy CURSUs

Groepslessen voor puppy's vanaf 9 weken tot 6 maanden

< Puppy groepslessen

Vanaf 9 weken t/m 6 maanden. Iedere pup verdient een goede start. Rashond of kruising, showhond of werkhond ze willen allemaal een mandje voor 'het leven'. Elkaar ontdekken en het mooiste in elkaar naar boven halen, dat is ons doel.

Voor wie?

De Puppy Cursus is bedoelt voor puppy’s die het Puppy Parcours doorlopen hebben of voor puppy’s vanaf 9 weken tot 6 maanden oud. Er begint regelmatig een nieuwe groep, want het is belangrijk zo snel mogelijk met je puppy te trainen. Ook al heb je je pup nog niet bij jou in huis, dan is het juist zeker zinvol om te starten met de cursus en de informatie al te lezen én te gebruiken voor een goede voorbereiding. De cursus bevat namelijk ook voorbereidende lessen. Niet alleen over de aankoop van halsbandjes, tuigjes of andere materialen maar ook over de verschillende soorten karaktertjes en de bijhorende opvoeding! 

Heb je het Puppy Parcours gemist en wil je toch verder met deze Puppy Cursus?
Dat kan! Het is belangrijk dat je pup veel positieve ervaringen opdoet. Hoe meer positieve ervaringen jullie puppy opdoet, hoe meer hij gewend is aan allerlei prikkels en des te minder stress dit zal opleveren in zijn verdere leven. De ervaringen die je pup opdoet in deze periode zijn vaak onomkeerbaar, de goede ervaringen maar ook de slechte ervaringen. Op de hondenschool krijg je de juiste begeleiding die jullie SAMEN nodig hebben.

Puppy’s moeten nog veel leren, maar… jij als eigenaar wellicht ook! Want hoe ontwikkelt jouw pup zich en wat mag je al van hem verwachten. Als een pup bij jullie in huis komt is hij ongeveer 8 weken oud. De socialisatiefase is dan nog niet afgelopen. Hij zit dan in de meest belangrijke periode van zijn leven. Alles draait om het leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat zijn de bedreigingen en wat hoort bij het gewone leven? Dit is een belangrijke fase in zijn verdere ontwikkeling. Het is voor een goede socialisatie nodig om je pup in deze periode zoveel mogelijk te laten wennen aan allerlei prikkels uit zijn nieuwe omgeving zoals: stofzuigers, andere dieren, kinderen, verschillende soorten mensen, vreemde en/of bewegende ondergronden, auto’s, brommers enz.  Je krijgt informatie mee om vanaf het begin te werken aan zelfbeheersing en rust. Je leert hoe je je hond kunt helpen of… juist niet. 

Vorige slide
Volgende slide

Opvoeding: Socialisatie en Habituatie

Een goede en positieve opvoeding van jullie puppy is een investering voor de toekomst. Een onderdeel wat vrijwel niemand kent maar wel verwant is aan socialisatie is habituatie. Hierbij ligt de aandacht op niet levende objecten, bijvoorbeeld een bruggetje in het bos of… levende objecten op grote afstand. Maar ook lopen door bewoonde en onbewoonde gebieden, langs weilanden en door het bos is belangrijk om daar zo snel mogelijk mee te beginnen.  

Basis gehoorzaamheids oefeningen

We gaan verder met de socialisatie en leren de basis gehoorzaamheidsoefeningen op een speelse manier aan zodat je pup zich kan ontwikkelen tot een vrije, vrolijke en gehoorzame hond. De oefeningen zijn niet standaard maar worden op een leuke creatieve manier aangeleerd. Er worden soms enkele oefeningen buiten ‘op een vreemde locatie’ gegeven tijdens een aangelijnde wandeling in het bos.

Je leert tijdens de cursus de basis oefeningen zoals
Zit – Af – Plaats – Aandacht – Hier komen – Wandelen aan de slappe lijn 
Oefeningen in zelfbeheersing (Nee, Spelen, Begroeten van mensen en honden) en je leert hoe je je puppy motiveert en hoe je een band samen opbouwt. Je puppy een kunstje aanleren is niet zo moeilijk, maar tijdens de cursus kijken we ook naar zijn gedrag en naar zijn houding ten opzichte van andere honden en mensen. Maar nog belangrijker … hoe reageer jij in bepaalde situaties op jouw puppy?! 

Wanneer en hoe?

De cursus omvat 8 opeenvolgende wekelijkse lessen van 60 minuten. Bel of app voor de eerstvolgende cursus. 

De groep

We trainen in een kleine vaste groep van 4, maximaal 5 puppy’s waarbij ik veel persoonlijke aandacht en begeleiding geef. Transparantie in communicatie door middel van een What’s-app groep met jouw mede cursisten. Gewoon lekker samen met je pup bezig zijn, ieder op zijn eigen tempo en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. 

Welke cursus kan ik na de Puppy Cursus volgen?

Na het volgen van de Puppy Cursus hebben jullie samen al heel veel geleerd. Maar ook hierna stopt het niet! Jullie zijn klaar om samen de Basis Cursus te volgen. Want als je denkt dat je na de Puppy Cursus voldoende hebt geleerd… je krijgt nu te maken met een puber. Kijk hier voor de Basis Cursus en schrijf je in. Dan ben je verzekerd van deelname aan de eerstvolgende basiscursus groep.