puppy Compleet

Het Puppy parcours & de puppy cursus samen... zonder wachtlijst en met korting!

< Puppy groepslessen

Vanaf 9 weken t/m 6 maanden. Iedere pup verdient een goede start. Rashond of kruising, showhond of werkhond ze willen allemaal een mandje voor 'het leven'. Elkaar ontdekken en het mooiste in elkaar naar boven halen, dat is ons doel.

Voor wie?

Voor puppy’s vanaf 9 weken tot 6 maanden oud. Er begint regelmatig een nieuwe groep, want het is belangrijk zo snel mogelijk met je puppy te trainen. Ook al heb je je pup nog niet bij jou in huis, dan is het juist zeker zinvol om te starten met de cursus en de informatie al te lezen én te gebruiken voor een goede voorbereiding. De cursus bevat namelijk ook voorbereidende lessen. Niet alleen over de aankoop van halsbandjes, tuigjes of andere materialen maar ook over de verschillende soorten karaktertjes en de bijhorende opvoeding! 

Het is belangrijk dat je pup veel positieve ervaringen opdoet. Hoe meer positieve ervaringen jullie puppy opdoet, hoe meer hij gewend is aan allerlei prikkels en des te minder stress dit zal opleveren in zijn verdere leven. De ervaringen die je pup opdoet in deze periode zijn vaak onomkeerbaar, de goede ervaringen maar ook de slechte ervaringen. Op de hondenschool krijg je de juiste begeleiding die jullie SAMEN nodig hebben.

Puppy’s moeten nog veel leren, maar… jij als eigenaar wellicht ook! Want hoe ontwikkelt jouw pup zich en wat mag je al van hem verwachten. Als een pup bij jullie in huis komt is hij ongeveer 8 weken oud. De socialisatiefase is dan nog niet afgelopen. Hij zit dan in de meest belangrijke periode van zijn leven. Alles draait om het leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat zijn de bedreigingen en wat hoort bij het gewone leven? Dit is een belangrijke fase in zijn verdere ontwikkeling. Het is voor een goede socialisatie nodig om je pup in deze periode zoveel mogelijk te laten wennen aan allerlei prikkels uit zijn nieuwe omgeving zoals: stofzuigers, andere dieren, kinderen, verschillende soorten mensen, vreemde en/of bewegende ondergronden, auto’s, brommers enz.  Je krijgt informatie mee om vanaf het begin te werken aan zelfbeheersing en rust. Je leert hoe je je hond kunt helpen of… juist niet. 

Vorige slide
Volgende slide

Opvoeding: Socialisatie en Habituatie

Een goede en positieve opvoeding van jullie puppy is een investering voor de toekomst. Een onderdeel wat vrijwel niemand kent maar wel verwant is aan socialisatie is habituatie. Hierbij ligt de aandacht op niet levende objecten, bijvoorbeeld een bruggetje in het bos of… levende objecten op grote afstand. Maar ook lopen door bewoonde en onbewoonde gebieden, langs weilanden en door het bos is belangrijk om daar zo snel mogelijk mee te beginnen.  

Het zijn niet meteen de basis gehoorzaamheids oefeningen die we leren in het Puppy Parcours maar juist de opvoedings oefeningen. Het parcours biedt uitdagingen voor de puppy zijn fysieke en mentale groei. We gaan voor het ontwikkelen van een beter lichaamsbesef, balans, coördinatie en zelfbeheersing. Door dit op de juiste manier te begeleiden werk je aan zijn zelfvertrouwen en het vertrouwen van je pup in jou als eigenaar. Jullie gaan samen de uitdaging aan en hierdoor bouwen jullie een sterke en unieke band samen op. Je leert de lichaamstaal van je pup goed lezen. Hierdoor herken je de situaties die wellicht spannend zouden kunnen zijn in het dagelijkse leven en weet je hoe je hem kan helpen.

Wanneer en hoe?

Kies je dag voor de 3 opeenvolgende wekelijkse lessen van het Puppy Parcours. Het is iedere week mogelijk om in te stromen met je pup, afhankelijk van het aantal vrije plaatsen. Kies ‘Deze cursus volgen’ op deze Puppy Compleet pagina en vermeld de voorkeursdag. Na betaling heb je direct toegang tot de gehele cursus. 

  • Maandagen van 11.00 – 11.45
  • Woensdagen van 11.00 – 11.45
  • Vrijdagen 11.15 – 12.00

Daarna stroom je door naar de Puppy Cursus. Deze cursus wordt op maandag-, dinsdag- of woensdag avonden gegeven. Maar ook op vrijdag en zaterdag ochtend staan we voor jullie klaar. Kijk hieronder voor de eerstvolgende cursusdatums en vermeld jouw gewenste datum bij je inschrijving. De cursus omvat 8 opeenvolgende wekelijkse lessen van 60 minuten.

  • Woensdag 2 maart van 18.15 tot 19.15 (nog 2 plaatsen vrij)
  • Zaterdag 5 maart van 10.30 – 11.30 (nog 3 plaatsen vrij)
  • In de planning … Maandagavond

Basis gehoorzaamheids oefeningen

Na het Puppy Parcours gaan we verder met de socialisatie en leren de basis gehoorzaamheidsoefeningen op een speelse manier aan zodat je pup zich kan ontwikkelen tot een vrije, vrolijke en gehoorzame hond. De oefeningen zijn niet standaard maar worden op een leuke creatieve manier aangeleerd. Er worden soms enkele oefeningen buiten ‘op een vreemde locatie’ gegeven tijdens een aangelijnde wandeling in het bos.

Je leert tijdens de cursus de basis oefeningen zoals
Zit – Af – Plaats – Aandacht – Hier komen – Wandelen aan de slappe lijn 
Oefeningen in zelfbeheersing (Nee, Spelen, Begroeten van mensen en honden) en je leert hoe je je puppy motiveert en hoe je een band samen opbouwt. Je puppy een kunstje aanleren is niet zo moeilijk, maar tijdens de cursus kijken we ook naar zijn gedrag en naar zijn houding ten opzichte van andere honden en mensen. Maar nog belangrijker … hoe reageer jij in bepaalde situaties op jouw puppy?! 

De groep

We trainen in een kleine vaste groep van 4, maximaal 5 puppy’s waarbij ik veel persoonlijke aandacht en begeleiding geef. Transparantie in communicatie door middel van een What’s-app groep met jouw mede cursisten. Gewoon lekker samen met je pup bezig zijn, ieder op zijn eigen tempo en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. 

Welke cursus kan ik na de Puppy Compleet Cursus volgen?

Na het volgen van de Puppy Compleet Cursus hebben jullie samen al super veel geleerd. Maar ook hierna stopt het niet! Jullie zijn klaar om samen de Basis Cursus te volgen. Want als je denkt dat je na de Puppy Compleet Cursus alles onder de knie hebt… vergeet het maar! Je krijgt namelijk nu te maken met een puber! Kijk hier voor de Basis Cursus en schrijf je in. Dan ben je verzekerd van deelname aan de eerstvolgende Basis Cursus groep.