jonge honden

TOELATING: honden vanaf 6 maanden die nog geen cursus of cursus elders hebben gevolgd

< Opfris Cursus

Soms heb je al meerdere honden gehad en is je kennis over honden opvoeden best wel goed! Je begint met een schattige pup en dan toch overvalt het je wanneer je puber ineens gedrag laat zien waar je je geen raad mee weet. Met speelse oefeningen besteden we veel aandacht aan het versterken van jullie band.

Voor wie?

Voor alle jonge honden van 6 maanden of ouder die nog geen cursus of cursus elders hebben gevolgd. Neem je voor het eerst deel aan een cursus dan bieden deze lessen van de jonge hondencursus een prima fundament. Of, je hebt net een hond geadopteerd en je merkt dat er toch een paar kleine issues zijn waarvoor je graag wat tips wilt. Maar misschien heb je al meerdere honden gehad en is dit altijd goed gegaan. Die eens zo lieve vrolijke pup is nu een puber en dan ineens overvalt het je wanneer je puber gedrag laat zien waar je geen raad mee weet. Dan sta je er bij de Kwispelclub niet alleen voor! We gaan door met het aanleren van de basis gehoorzaamheids,- en opvoedings oefeningen. 

Het kan ook heel effectief zijn voor starters om eerst individueel te trainen en te starten met een reeks van 3 privélessen. Er is dan nog meer aandacht voor jullie specifieke vragen en/of problemen waardoor er vaak sneller stappen vooruit gezet kunnen worden. Klik hier voor meer informatie.

Omdat je hond al wat ouder is zal hij/zij sommige oefeningen al kennen of… misschien dat er wat ongewenst gedrag is ontwikkeld. Ook daar zal specifiek aandacht aan gegeven worden. Net als mensenpubers komen ook onze honden in de puberteit. De hond gaat zijn grenzen verkennen, bruist van de energie en de hormonen gieren door zijn lijf.

Juist nu is het belangrijk dat jij als eigenaar goed in contact blijft met jouw hond. Alleen op die manier kun je zijn puberale gedrag in de juiste richting sturen. Jij leert jouw hond positief te begeleiden zodat hij uit kan groeien tot een zelfbewuste, volwassen en evenwichtige hond.

Wat behandelen we tijdens deze lessen:

  • Netjes wandelen aan de riem
  • Kunnen omgaan met afleidingen
  • Zelfbeheersing van de hond
  • Wat heeft jouw hond nodig en hoe leert hij het snelst
  • Hoe kun je toekomstig probleemgedrag voorkomen
 

Details van de cursus:

  • Voor honden vanaf 6 maanden oud
  • Groepsgrootte is 4 max 5 deelnemers met hond
  • Cursusduur is 8 praktijklessen van 60 minuten
  • Transparantie in communicatie middels een whats-app groep met je mede cursisten
Previous slide
Next slide

WELKE OEFENINGEN

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse praktijk lessen. Alles wat je leert moet ook in de praktijk goed gaan! De oefeningen zijn niet helemaal vast en ook niet standaard maar worden aangepast op de 4 teams in de groep. Een ding is zeker, we wisselen gehoorzaamheid en spel af. Alle oefeningen worden op een speelse creatieve manier aangeleerd. We trainen zoals gezegd in kleine groepjes op een omheind terrein volgens de positieve opvoedingsmethode/connectie methode. Gewoon lekker ontspannen met je hond bezig zijn.

Je leert tijdens de cursus de basis oefeninen zoals Zit – Af – Sta – Blijf – Aandacht – Hier – Wandelen aan een ontspannen lijn – Wacht – Foei – Vast/Los – Zelfbeheersing, en je leert hoe je je hond motiveert en hoe je een band samen opbouwt. We kijken tijdens de cursus ook naar zijn gedrag en houding ten opzichte van andere honden en mensen. Maar nog belangrijker … hoe reageer jij?!

Iedereen kan op zijn eigen niveau en tempo aan de slag.

Online ondersteuning

We zijn nog druk bezig met de oefeningen online te plaatsen. 

OPVOEDING: SOCIALISATIE EN RELATIE TUSSEN EIGENAAR EN ZIJN HOND

Door met je hond op een goede en positieve manier bezig te zijn verstevig je de relatie met hem. Daardoor zal hij vanzelf beter op je gaan letten en dus ook beter gaan luisteren. In deze cursus wordt aandacht besteed aan uitleg over hoe wij trainen. Oftewel wat houdt de positieve trainingsmethode nou eigenlijk in en hoe geven we op een goede manier dan toch onze grenzen aan.

Welke cursus kan ik na de Jonge Honden Cursus volgen?

Na het volgen van de Jonge Honden Cursus hebben jullie samen al super veel geleerd. Maar ook hierna stopt het niet! Jullie zijn klaar om samen de Basis Cursus te volgen. Want we gaan de puntjes op de i zetten in volgende cursus, samen met leuke speelse oefeningen combineren we de gehoorzaamheids oefeninen. Kijk hier voor de Basis Cursus en schrijf je in. Dan ben je verzekerd van deelname aan de eerstvolgende Basis Cursus groep.