Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 125,00
Begin
This cursus is currently closed

Gehoorzaamheid kun je niet afdwingen, het ontstaat vanuit het hart...

Gefeliciteerd!

Jullie zijn de eigenaar geworden van een kleine lieve puppy! Jullie beseffen dat er een intensieve periode aanbreekt. Niet alleen puppylief heeft allerlei lessen te leren, maar jullie ook! Je wil graag dat je pup zich veilig voelt in jouw omgeving maar ook in onze hectische samenleving en dat hij/zij samen met jou de wereld rustig durft te verkennen. Je wil hem vooral manieren aanleren en leren om te gaan met prikkels (afleidingen) zodat je pup leert en zichzelf kan redden binnen het gezin en de maatschappij. Tenslotte wil je een sterke en eerlijke band opbouwen met de kleine viervoeter. Een goede puppycursus helpt je met een goede basis.

Start zo snel mogelijk (vanaf 9 weken) en ontdek door middel van verschillende testjes, oefeningen en spellen op welke manier jouw pup het beste leert. Ontdek hoe hij zich in een flink tempo ontwikkeld als jij jouw pup op een diervriendelijke manier begeleid op weg naar volwassenheid. Observeer en kijk hoe je gewenst gedrag kunt aanmoedigen en hoe je op een positieve manier dagelijks jouw puppy’s opvoedingsproblemen kunt oplossen.

De Happy Puppy cursus bevat:

De Happy Puppy cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van +/- 45 minuten. Iedere les behandelt een ander thema en hierdoor is iedere les uniek. De onderwerpen vallen in een betekenisvolle context waardoor nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden beter blijven ‘plakken’. Ieder thema met eigen oefeningen dus is iedere les anders en blijven jullie samen gemotiveerd. Dus niet iedere week herhaling van dezelfde oefeningen maar actief aan de slag met verschillende leermethodes en technieken die je straks zelf kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. De groepen zijn klein en de lessen zijn intensief voor zowel eigenaar als pup en duren daarom ongeveer 45 minuten.      

Thema’s die aan bod komen: aandacht, meewandelen zonder trekken, niet opspringen, zitten, liggen, zelfbeheersing (mind games), komen als je roept en nog véél meer!

Socialisatie en habituatie oefeningen komen aan bod. Leer je pup wennen aan vreemde geluiden en leer hoe je je pup kunt begeleiden en ondersteunen als hij iets eng vindt en bang is. Ook leer je je pup omgaan met vreemde objecten, mensen en andere dieren. Hoe ga je om met een pup die overal op af stormt? En wat doe je als je pup het juist heel spannend vindt. Je leert onderscheid maken in regie geven en regie nemen.

Bij het thema Beweging & Balans ga je oefeningen doen om de spieren te versterken van je pup zodat deze een mooi ‘korset’ vormen om het nog broze skelet. Denk hierbij aan lenigheid, kracht en coördinatie. Bij het thema spel leer je je hond spelen en loslaten, leer je hoe je gehoorzaamheid in een speels jasje kunt gieten zodat trainen leuk wordt en… je pup gaat kennismaken met hersenwerken! 

Je gaat ook aan de slag met een aantal belangrijke oefeningen die je kunt toepassen bij de dierenarts en die ervoor zorgen dat je pup daar minder angst vertoont. 

Online leeromgeving

Na inschrijving en betaling krijg je toegang tot de speciaal ontwikkelde online leeromgeving. Hier vind je per thema alle informatie, oefeningen én trainingsvideo’s terug! In je eigen tijd kun je de oefeningen er weer eens bij pakken en de trainingsvideo’s terugkijken. Ook vind je in de leeromgeving informatie over bijtgedrag, waarom je pup buiten niet wil meelopen en nog veel meer! En natuurlijk sta ik dagelijks voor je klaar om je telefonisch, per mail of whatsapp te ondersteunen bij opvoedingsvraagstukken.

tip: bekijk ook mijn Facebook pagina. Ik plaats regelmatig impressievideo’s!

Inhoud cursus:

Vanaf welke leeftijd starten?

Laat je pup eerst een weekje wennen aan zijn nieuwe thuis en start daarna met de puppycursus! Vaak wordt nog ten onrechte geadviseerd om te wachten totdat je puppy volledig is ingeent. Van nature heeft een pup nog immuniteit (antistoffen van de moederhond). Deze antistoffen beschermen de pup tegen ziektes gedurende de eerste weken. Deze antistoffen nemen af tot ongeveer 20 weken. Het puppy vaccinatie programma is hierop gebaseerd. Daarom kun je veilig starten met de puppycursus nog voordat je pup alle vaccinaties heeft gehad. Mijn advies, laat je pup een weekje wennen in zijn nieuwe omgeving en start daarna met de Happy Puppy Cursus!

Wel dient er enige terughoudendheid in acht worden genomen ten aanzien van uitlaatveldjes, drukke uitlaatplaatsen en contact met andere honden. DIt om de kans op Giardia (maag-darm parasiet welke veel voorkomt) en/of de kennelhoest (hondenverkoudheid) te verminderen.

Door de grote belangstelling voor de Happy Puppy Cursus zit de groep snel vol. Je kunt je daarom al aanmelden nog vóórdat je pup bij je in huis is! Hierdoor heb je mogelijk een minder lange wachttijd en kan je direct aan de slag als je pup bij je in huis is.

  • Deelname alleen na aanmelding!

Cursus

Happy Puppy (10 lessen)

Happy Puppy (10 lessen)

Happy Puppy (10 lessen)

Instroom

Dinsdag 

Woensdag 

Zaterdag 

Tijd

van 19.15-20.00

van 18.15.-19.00

van 10.15-11.00

Prijs

€ 130,-incl btw

€ 130,-incl btw

€ 130,-incl btw