Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

Beste cursist,

Laat ik alvast een klein beetje over mezelf vertellen. Wanneer je jong bent, kind bent, fantaseer je over je toekomst. Dierenarts worden stond bovenaan mijn lijstje, kunstenaar en schrijver of boswachter… ik fantaseerde daarover als ik naast mijn paarden liep of met de honden bezig was. Gelukkig woonde ik in een heel klein dorp en woonden we met bijna de hele familie in één straat. We waren altijd buiten en omringt door bos, landerijen en… dieren, mijn grootste inspiratiebron.

 

Mijn echte liefde was nog steeds… honden. Ik keek uren naar hun beweging, hun houding en hun gedrag. Ik communiceerde met ze… zonder woorden, echt heel weinig woorden en eigenlijk puur op mijn gevoel. Ik noem het maar even: de magische wereld van de verbinding, wat ik toen niet kon verklaren maar het heeft me altijd geraakt. Later, beetje bij beetje leerde ik de ‘taal’ van honden spreken.

 

Toch, vele jaren later, pas in 2012 startte ik met de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut en leerde veel van de honden van die ik meenam met mijn honden uitlaatservice en in 2017 richtte ik mijn eigen hondenschool op. Lesgeven aan hondenmensen vind ik geweldig maar ik wil ook de ‘mensen met honden’ leren hoe ze de omgeving van hun hond zo prettig en veilig mogelijk kunnen maken. De meeste hondentrainingen zijn vaak gebaseerd op het wegnemen van de zorgen van de eigenaar of verzorger en gericht om hun problemen op te lossen terwijl er nooit naar de zorgen en vragen van de hond werd gekeken. Jammer, want… gehoorzaamheid kun je niet afdwingen, samenwerking ontstaat vanuit het hart! Het zien van een gelukkige hond geeft mij en ik hoop ook jullie, juist energie! Een eigenaar of verzorger die de hond op de juiste manier kan begeleiden en de hond begrijpt vind ik geweldig! Hiermee wordt het welzijn van de hond en daardoor ook het welzijn van de verzorger verhoogd. Dat wil ik graag bereiken, daar word ik gelukkig van.

 

Ga je mee? Dan gaan we aan de slag!

Cursus Inhoud

VOORWOORD
WEEK 0 - VOORBEREIDING
WEEK 1 - GEUR, WAT IS DAT EIGENLIJK / VERWIJZING VAN EEN MUNT
WEEK 2 - OXIDATIE OFWEL DE VERBINDING MET DE LUCHT / VERSTOPPEN & ZOEKEN