Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

basis cursus (2)

Het is een fase... het is een fase... het is maar een fase... het is een monster!

Puberteit: Als je eigenaar vervelend begint te doen.

Door het volgen van de Basiscursus ga je een, de naam zegt het al; oersterke basis leggen in de training en opvoeding van jouw puber. Aandacht en concentratie zijn belangrijke onderdelen van gehoorzaamheid. JIJ gaat jouw hond leren om aandacht te hebben voor jou en je helpt hem om bij moeilijke situaties zijn concentratie vast te houden. Hierbij geef ik je praktische en uitvoerbare tips die je kunt toepassen als je puber snel is afgeleid.

Jouw puber komt in een wereld van nieuwe uitdagende geuren en voor je het weet komt hij al trekkend op de plek die hij graag wil besnuffelen. Om een hond ontspannen te leren wandelen, zonder dat hij aan de riem trekt is best moeilijk. Trekken=Stilstaan is niet alleen maar stil gaan staan tot hij niet meer trekt! En deze oefening gaan we niet doen door met een lekker koekje te lokken. 

De Basis Cursus bevat:

De basis oefeningen ZIT en AF(liggen) worden beproeft. Blijft hij zitten of liggen onder alle omstandigheden, iedere situatie, afleidingen en hele bijzondere verleidingen? De tijdsduur, prikkels en het zelf nemen van afstand bouwen we uit. We leren de hond ook dat hij net zolang in een bepaalde positie moet blijven totdat je een seintje geeft dat de oefening gedaan is.

Het is belangrijk dat je in deze periode flink werkt aan een stukje zelfbeheersing. Maar ook dat moet je wel stapje voor stapje aanleren. Met een aantal belangrijke oefeningen, die ook nog eens heel leuk voor je hond zijn, ga je aan de slag.

De periode waarin je hond zit is niet altijd makkelijk en het is daarom heel belangrijk dat je leert kijken naar wat je hond nodig heeft, wat de motivatie is om een oefening keurig uit te voeren of juist niet. Ik help je uiteraard hierbij en als het niet gaat zoals je graag wil dan is er altijd nog een andere weg die naar Rome gaat. Inzicht en bewustwording zijn belangrijke sleutelwoorden die nodig zijn om elkaar beter te begrijpen. Je krijgt tijdens deze cursus meer kennis over hondengedrag en het eventueel ombuigen van ongewenst gedrag, bijvoorbeeld bij opspringen. 

Deze cursus is zorgvuldig opgebouwd. Je kan doelbewust aan de slag met de oefeningen die voor jou belangrijk zijn. Je krijgt concrete en toepasbare tips en je zult merken dat je binnen no-time al snel succes hebt. En de inspirerende en motiverende spellen maken trainen nog leuker! Na 5 weken heb je genoeg tools in handen om je hond goed te begeleiden, te sturen en écht samen te werken! Een vrolijke hond heeft een vrolijke eigenaar

Online leeromgeving

Na inschrijving en betaling krijg je toegang tot de speciaal ontwikkelde online leeromgeving. Hier vind je per module alle informatie, oefeningen én trainingsvideo’s terug! In je eigen tijd kun je de oefeningen er weer eens bij pakken en de trainingsvideo’s terugkijken. En natuurlijk sta ik dagelijks voor je klaar om je telefonisch, per mail of whatsapp te ondersteunen bij al je vragen. Natuurlijk kan je ook je trainings progressie filmen zodat ik feed-back kan geven. 

tip: bekijk ook mijn Facebook pagina. Ik plaats regelmatig impressievideo’s!

Inhoud cursus:

Voor wie?

De Basis Cursus is dé training voor jonge honden, puberende honden, herplaatsers, honden uit het buitenland en voor de volwassen, beginnende hond! De Basis Cursus is het startpunt waarbij je op een positieve, creatieve, originele en vooral plezierige wijze praktische en effectieve vaardigheden ontwikkelt in de opvoeding en training van je hond. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur ga je aan de slag met de meest essentiële  gehoorzaamheidsoefeningen. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat er steeds voorbeelden gegeven worden van de dagelijkse praktijk. De oefeningen die je leert zijn bijzonder betekenisvol in jouw thuissituatie. 

Er is geen examen, wel krijg je een certificaat.

Nieuwe Cursist? Dan alleen deelname na aanmelding. 

Tijdens de lessen trainen we vaak met een lange lijn. Een Biothane lijn van 5 meter wordt aangeraden. We trainen niet met een rollijn of flexi lijn.

  • Deelname alleen na aanmelding!

Cursus

Basis Cursus (5 lessen)

Start

Wo Januari

Tijd

19.15 – 20.00

Prijs

€ 67,50 incl btw

Is er nog een cursus voor ons na de Basis Cursus?

Jazeker want er is nog heel veel te leren. Voor je hond maar ook voor jou!  Na de Basis Cursus is er de BasisPlus CursusWe gaan de oefeningen verder uitbouwen, meer betrouwbaarheid creëren en complexer maken. Er worden extra uitdagingen toegevoegd en je krijgt een hoop inspiratie mee voor thuis. Een belangrijk onderdeel in de pluscursus is dat we werken aan jouw vaardigheden zodat je je hond nog beter kunt managen en sturen. Uiteraard komen ook nieuwe oefeningen aan bod waaronder oefeningen waarbij we los van de lijn gaan werken. Je krijgt tips om te voorkomen dat je hond achter bewegende prikkels (auto’s, hardlopers, fietsers) aan rent. Je gaat nog meer wandelen aan een ontspannen lijn. Hiervoor is het belangrijk dat de vaardigheden vanuit de basiscursus er enigszins goed in zitten.