Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed

basis curss plus (3)

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

Leef je leven.... Alsof iemand het hekje heeft open gelaten

De Basis Cursus Plus (3) is het vervolg op de Basis Cursus (2). Tijdens deze cursus ga je de oefeningen uit de Basis Cursus verder uitbouwen, meer betrouwbaarheid creeren en complexer maken. We breiden de oefeningen uit met extra uitdagingen en geven je weer een hoop inspiratie mee voor thuis. Een belangrijk onderdeel in de Plus Cursus is dat we werken aan jouw vaardigheden zodat je je hond nog beter kunt managen en sturen.

Bij de Basis Cursus Plus (3) komen uiteraard ook nieuwe oefeningen aan bod.

De Basis Cursus bevat:

 

Los werken van de lijn en je hond ‘besturen’
Je hond gaat bij de Basis Plus stapsgewijs meer los van de lijn werken. Zo leer je je hond op een afstand te sturen naar zijn kleed/plaats. Je leert je hond om hem/haar op afstand naar een object toe te sturen en hier op te staan of omheen te gaan (rechts- of linksom)

Beheersing
Je krijgt handvaten om je hond te leren niet achter bewegende prikkels (skaters, hardlopers, fietsers) aan te gaan. ook ga je werken aan meer aandacht en concentratie ondanks aanwezige afleidingen. Je gaat werken aan een stabiele zit en blijf waarbij je voorwaarts kunt weglopen en op afstand een verleiding kunt neerleggen zonder dat je hond ongevraagd zijn ‘positie’ op heeft. Je leert je hond hierkomen ondanks verleidingen en je krijgt nog veel meer leuke zelfbeheersingsoefeningen mee naar huis.

Wandelen
Je gaat het wandelen aan een slappe lijn betrouwbaarder maken en verder uitbouwen met afleiding. Hiervoor is het belangrijk dat de vaardigheden vanuit de basiscursus er enigszins goed in zitten.

De Kwispelclub zorgt voor zorgvuldige en systematisch opbouw van de oefeningen zodat jij kunt stralen met je hond.

Online leeromgeving

Na inschrijving en betaling krijg je toegang tot de speciaal ontwikkelde online leeromgeving. Hier vind je per module alle informatie, oefeningen én trainingsvideo’s terug! In je eigen tijd kun je de oefeningen er weer eens bij pakken en de trainingsvideo’s terugkijken. En natuurlijk sta ik dagelijks voor je klaar om je telefonisch, per mail of whatsapp te ondersteunen bij al je vragen. Natuurlijk kan je ook je trainings progressie filmen zodat ik feed-back kan geven. 

tip: bekijk ook mijn Facebook pagina. Ik plaats regelmatig impressievideo’s!

Inhoud cursus:

Voor wie?

De Basis Cursus Plus is dé training voor jonge honden, puberende honden, herplaatsers, honden uit het buitenland en voor de volwassen, beginnende hond! De Basis Cursus Plus helpt je bij een positieve, creatieve, originele en vooral plezierige wijze in de opvoeding en training van je hond. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur ga je aan de slag met de meest essentiële  gehoorzaamheidsoefeningen. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat er steeds voorbeelden gegeven worden van de dagelijkse praktijk. De oefeningen die je leert zijn bijzonder betekenisvol in jouw thuissituatie. 

Er is geen examen, wel krijg je een certificaat en de zilveren medaille bij de afronding van deze Basis Cursus Plus cursus.

Tijdens de lessen trainen we vaak met een lange lijn. Een Biothane lijn van 5 meter wordt aangeraden. We trainen niet met een rollijn of flexi lijn.

  • Deelname alleen na aanmelding!

Cursus

Basis Cursus Plus (5 lessen)

Basis Cursus Plus (5 lessen)

Start

Januari

Tijd

19.15-20.00

Prijs

€ 67,50 incl btw

Is er nog een cursus voor ons na de Basis Cursus Plus?

Ja die is er! Na de Basis Cursus Plus is er de Vervolg Training 1 Cursus. De vervolgtraining  is een uitdagende vervolgstap voor alle cursisten die de Basis Cursus/Basis Cursus Plus succesvol hebben afgerond. De Basis en Plus vormen het vertrekpunt in deze enorm gevarieerde training! Ik ga jullie nog verder uitdagen waarbij afleiding en verleiding de rode draad is in deze cursus. Hiervoor is het belangrijk dat de vaardigheden vanuit de basiscursus er enigszins goed in zitten.